Kiievis süüdati kaks raamatupoodi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdatud raamatupoodidelt nõuti venekeelsete raamatute müügilt kõrvaldamist.
Süüdatud raamatupoodidelt nõuti venekeelsete raamatute müügilt kõrvaldamist. Foto: AFP / Scanpix

Ööl vastu laupäeva süüdati Ukraina pealinnas kaks raamatupoodi, mis kuuluvad poeketile Knižnõi supermarket. Poed olid eelnevalt saanud hoiatuskirja.

Grupp seni kindlaks tegemata isikuid kirjutas ühe Kiievi raamatupoe aknale sõna vampiir, lõi puruks kaks vitriini ja viskas poodi kolm pudelit süüteseguga, teatab Unian.

Süüdatud raamatupoe juhataja Tatjana Nazarenko sõnul jõudis ta kohale kell neli hommikul, kui tuletõrjujad juba kustutasid põlengut.Tema poes said kannatada lastekirjanduse, ilukirjanduse ja arendavate mängude vitriinid.

Pood sai hoiatuskirja

Paar nädalat tagasi oli poejuhataja sõnul tundmatu toonud neile kirja, kus paluti müügilt ära korjata Olesja Buzini raamatud ning kogu venekeelne kirjandus, kuna see kahjustavat ukraina kultuuri.

«Väga kahju, et need inimesed õigustavad oma tegutsemist ukraina ideedega ja teevad nii kahju mitte ainult poele ja müüjatele, vaid ka ostjatele,» sõnas ta.

Poeketi Knižnõi supermarketi Konstantin Klimatšenko sõnul ei olnud tegu ainsa rünnakuga nende poodide vastu. Samamoodi rünnati veel ühte nende kauplust. Kolmanda poe reklaamile, millel on kirjanike fotod, kirjutati, et pood on kodumaa maha müünud ning ollakse Ukraina vastu. Ka need poed said tundmatult hoiatuskirja, kuid keegi ei pööranud sellele kirjale tähelepanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles