Vanglast vabanenud Valgevene opositsionäär lubab poliitikas jätkata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vassili Parfenkov Minski kohtusaalis veebruaris 2011.
Vassili Parfenkov Minski kohtusaalis veebruaris 2011. Foto: SCANPIX

Valgevene opositsioonipoliitik Vassili Parfenkov, kellele mõisteti 2010. aasta presidendivalimiste järel Minskis puhkenud rahutuste tõttu vanglakaristus, lubas eile vanglast vabanedes, et jätkab võitlust praeguse režiimi vastu, edastas opositsiooni veebileht charter97.org.

«Võimud maksid mulle poliitilise aktiivsuse eest kätte. Nad ootasid, et ma lõpetan vanglast vabanedes protestiaktsioonides osalemise,» ütles Parfenkov veebilehele.

Opositsionäär ei olnud kindel, kas tal lubatakse poliitilist tegevust jätkata.

«Ma jään kriminaalhoolduse alla ning kui ma selle tingimusi rikun, võivad võimud mind uuesti vangistada. Selles riigis pole keegi vahistamise eest kaitstud, igaüks, kes pole režiimiga sama meelt, võib iga hetk trellide taha sattuda,» ütles Parfenkov.

Parfenkovile mõisteti 2010. aastal nelja-aastane vanglakaristus, 2011. aasta augustis andis president Aleksandr Lukašenko talle armu. 2012. aastal mõisteti poliitikule kriminaalhoolduse tingimuste rikkumise eest kuuekuuline vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles