Soome välisministeerium eitas lunarahanõuet

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni sõdurid pealinnas Sanaas.
Jeemeni sõdurid pealinnas Sanaas. Foto: SCANPIX

Soome välisministeerium eitas, nagu oleks läinud aasta detsembris Jeemenis röövitud kahe soomlase ja austerlase vabastamise eest nõutud lunaraha.

Välisministeeriumi esindaja teatel ei tulnud neile aga üllatusena videokeskkonda Youtube üles laetud video, milles koos soomlastega röövitud austerlane Dominique Naybauer palub eri riikide valitsusi ja Euroopa Liitu täita pantvangistajate nõudmised. Naybaueri sõnul ähvardab teda vastasel korral hukkamine.

«Olukord on muutunud selgemaks ja me oleme loomas kontakte, kuid pole videosid ega nõudmisi,» märkis YLE-le Soome välisministeeriumi esindaja Jouni Mölsä , kelle sõnul pole sarnast videot soomlaste kohta avaldatud.

34-aastane soome mees, tema 36-aastane abikaasa ja 26-aastane austerlane rööviti Jeemeni pealinnas Sanaas eelmise aasta 21. detsembril.

Röövi kohta on liikunud palju kuulujutte ning ka rahvusvahelised uudisteagentuurid on pantvangide kohta avaldanud anonüümsetel allikatel põhinevat, kuid hiljem vääraks osutunud infot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles