Malis sai surma viies Prantsuse sõdur

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdur Alexandre Van Dooren
Prantsuse sõdur Alexandre Van Dooren Foto: SCANPIX

Prantsuse sõdur suri Mali põhjaosas toimunud lahingute käigus, teatas täna riigi presidendi Francois Hollande’i pressiteenistus. Alates 11. jaanuaril alanud interventsioonist on tegu viienda sõjategevuses surnud prantslasega.

Meedia teatel on tegu 24-aastase Alexandre Van Dooreniga Angouleme’i merejalaväerügemendist.

Hollande’i avalduses ei täpsustatud sõduri surma täpsemaid asjaolusid, kuid see avaldas austust Prantsuse vägedele, kel seisab praegu Malis ees nende missiooni viimane ja kõige keerulisem faas, teatas uudisteagentuur AFP.

Oma erivägede ja õhujõudude abiga läks Prantsuse sõjaväel ainult päevi aega, et Põhja-Malis islamistide kätte langenud linnad tagasi vallutada. Al-Qaeda Põhja-Aafrika haru AQIM oli neid eelnevalt üheksa kuud oma käes hoidnud.

Enamik islamivõitlejaid liikus aga mägedes asuvatesse kantsidesse ning Prantsusmaa on ka tunnistanud, et nende sealt väljatõrjumine on sõjalise sekkumise kõige keerukam ja ohtlikum osa.

Hollande kavatseb Prantsuse väed Malist juba järgmisel kuul tagasi kutsuda ja vastutuse Mali ja Lääne-Aafrika vägedele üle anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles