Medvedev: Venemaa noort demokraatiat ei tohi hinnata rangelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Dmitri Medvedev (paremal) Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barroso kõrval.
Vene peaminister Dmitri Medvedev (paremal) Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barroso kõrval. Foto: SCANPIX

Euroopa peab Venemaale andma vähemalt sada aastat aega, enne kui see hakkab kritiseerima selle inimõiguste ja demokraatia olukorda, ütles peaminister Dmitri Medvedev.

«Veel sada aastat peab mööduma, ja kui siis on mingeid probleeme, tähendab see ilmselt, et miski on läinud valesti nende aastate jooksul,» ütles Medvedev täna intervjuus mitmele Euroopa väljaandele ja Interfaxile.

«Meie seisukoht on, et meie lähenemine inimõiguste ja vabaduste, aga ka põhiseaduslike põhiõiguste kaitsmisele ei erine Euroopa riikidest mingil moel,» ütles Medvedev.

«Meie arvates ei ole individuaalset ja erilist demokraatiani viivat teed, mis põhineks Venemaa erilistel arusaamadel. Meie arvates on demokraatia universaalne asi,» rõhutas ta.

Tema sõnul oli 20. sajand Venemaa jaoks täis suuri proovikive ning seetõttu on vaja asja hinnata õiglaselt.

«Meie demokraatlikud institutsioonid on ainult 20-aastased ning paljusid traditsioone ei olnud üldse olemas. See on Vene riigi eripära. Seda ei tohiks eirata. Ma tahaksin, et meie Euroopa kolleegid, sõbrad ja partnerid kuuleksid neid meie argumente,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles