Hiina uus liider peab Hiina-Vene suhteid rahutagatiseks

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin (paremal) ja tema Hiina kolleeg Xi Jinping Kremlis.
Vene president Vladimir Putin (paremal) ja tema Hiina kolleeg Xi Jinping Kremlis. Foto: SCANPIX

Venemaal visiidil viibiv Hiina RV uus president Xi Jinping nimetas kahe suurriigi suhteid rahu garantiiks kogu maailmas.

«Hiina-Jaapani tugevad suhted kõrgel tasemel ei ole ainult meie enda huvides, vaid on oluline ja kindel garantii rahvusvahelisele strateegilisele tasakaalule ning rahule,» ütles oma esimesel välisvisiidil presidendina Venemaale sõitnud Xi Moskvas tudengitele peetud kõnes, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Hiina ja Venemaa suhted on ühed kõige tähtsamad kahepoolsed suhted maailmas. Suurvõimude kahepoolsetest suhetest on meie suhted parimad,» lisas Xi.

Eile kohtus Xi Kremlis ka president Vladimir Putiniga ning allkirjastas hulga eri valdkondi puudutavaid lepinguid. Samuti kinnitas Xi, et kokkuleppele on jõutud ka paljudes väga tähtsates küsimustes, avaldamata konkreetselt nende sisu.

Täna seisab kolmepäevasel visiidil viibival riigipeal ees kohtumine peaminister Dmitri Medvedeviga. Pärast Venemaa külastamist sõidab Xi visiidile Aafrika riikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles