Bosnia vahistas sõjaroimades süüdi mõistetud Horvaatia parlamendiliikme

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Branimir Glavas vahistati täna hommikul.
Branimir Glavas vahistati täna hommikul. Foto: AP / Scanpix

Bosnia politsei vahistas täna Horvaatia parlamendiliikme, kes põgenes kodumaalt pisut enne serbia tsiviilelanike kallal sooritatud sõjaroimades süüdi mõistmist.

Branimir Glavast, kes on ka Bosnia kodanik, ei ole võimalik Horvaatiale välja anda, sest riikidel ei ole vastavat kokkulepet.

«Branimir Glavas vahistati täna hommikul läänes Kuprese piirkonnas ning politsei annab ta riigiprokurörile üle,» ütles Bosnia moslemi-horvaadi föderatsiooni siseministeeriumi pressiesindaja Robert Cvrtak.

Horvaatia andis eile välja rahvusvahelise vahistamiskäsu, lisas ta. Bosnia riigiprokuratuurist öeldi, et nad ei ole veel otsustanud, mida edasi teha.

Horvaatia kohus mõistis Glavase möödunud reedel 1991-95. aasta Horvaatia iseseisvussõja ajal serbia tsiviilelanike tapmise ja piinamise eest 10 aastaks vangi.

Glavas oli natuke aega enne seda Bosniasse põgenenud ja saanud kodakondsuse, sest on päritolult bosnialane.

Lääne-Balkani riikidel ei ole kurjategijate väljaandmise lepet, mida kohtu alla antud isikud on viimasel ajal hakanud üha sagedamini ära kasutama, et vanglas sattumist vältida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles