Aleksei Navalnõi suhtes algatati uus kriminaalasi

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi eile Kirovi kohtusse saabudes.
Aleksei Navalnõi eile Kirovi kohtusse saabudes. Foto: SCANPIX

Vene opositsiooniaktivist Aleksei Navalnõi võttis iroonia ja optimismiga vastu teate, et võimud on tema suhtes algatanud veel ühe kriminaalasja.

«Ärkasin rongis. Sain teada, et algatatud on veel üks kriminaalasi, see tähendab, et meie sõit [Kirovi kohtusse] läks asja ette,» säutsus Navalnõi täna oma Twitteri kontol.

Venemaa juurdluskomitee teatas täna varahommikul, et osaühingu MPK peadirektori avalduse alusel on algatatud uus kriminaalasi Oleg Navalnõi ja tema venna Aleksei vastu, keda kahtlustatakse ulatusliku kelmuse korraldamises.

Juurdluskomitee väitel lõid vennad Oleg ja Aleksei Navalnõi Küprosel firma Alortag Management Limited, mis asutas riiulifirma GPA, mille direktoriks määrati variisik, kellel firma hilisema tegevusega ei ole seost.

Uurijate versiooni kohaselt 2008. aastal Oleg Navalnõi, kes oli Venemaa Posti ühe osakonna juhataja ja kes omas infot Venemaa Posti ja MPK vaheliste lepinguliste suhete kohta, veenis MPK esindajaid katkestama blankettide trükkimise ja postijaoskonna terminaliseadmete tarnimise lepingud.

Uurijate andmeil soovitas Oleg Navalnõi MPK-l  neid teenuseid osta vendade kontrollitavalt firmalt GPA, millega MPK oli sunnitud sõlmima kahjuliku leppe kõrgendatud hindade alusel.

«Vennad Navalnõid, kes surusid peale oma vahendusteenuse, mille järele ei olnud mingit vajadust, tekitasid MPK-le kahju suuruses 3,8 miljonit rubla,» teatas Venemaa juurdluskomitee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles