Küsitlus: Tõmošenko jääb Ukraina opositsioonijuhiks ka vangistuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko poolehoidja jagab teed ekspeaministri poolehoidjate telklaagris Kiievis 30. aprillil.
Julia Tõmošenko poolehoidja jagab teed ekspeaministri poolehoidjate telklaagris Kiievis 30. aprillil. Foto: SCANPIX

Iga kolmanda ukrainlase arvates on vangimõistetud ekspeaminister Julia Tõmošenko endiselt opositsioonijuht, ilmneb Razumkovi keskuse aprillis tehtud küsitlusest.

Tõmošenkot nimetas Ukraina opositsiooni juhiks 31,6 protsenti vastanuist. 22,9 protsenti pakkus selleks Batkivštšina fraktsiooni juhti Arseni Jatsenjukki, 8,9 protsenti erakonna UDAR liidrit Vitali Klitškod ja 7,7 protsenti Svoboda liidrit Oleh Tiahnõbokki.

2,3 protsenti kogus kommunistide liider Petro Sõmonenko, 1,6 parlamendiliige Anatoli Hrõtsenko ja 0,9 protsenti endine siseminister Juri Lutsenko.

Tõmošenko oli opositsioonijuhina enim mainitud Ukraina lääne-, kesk- ja lõunaosas, riigi idapiirkondade elanikud nimetasid temaga võrdselt Jatsenjukki.

Küsitlusest selgus ka, et 36,3 protsendi arvates ei ole opositsiooni tegevus uues ülemraadas oma mõju kaotanud, kuid 31,4 protsendi arvates on selle tõhusus kahanenud.

Arvamusuuring viidi 2010 elaniku hulgas läbi 12.-16. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles