Boliivia president ähvardas USA saatkonna sulgeda

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boliivia President Evo Morales
Boliivia President Evo Morales Foto: SCANPIX

Boliivia president ähvardas eile sulgeda USA saatkonna ning kritiseeris koos mitme Ladina-Ameerika liidriga Ühendriike ja Euroopat pärast seda, kui ta lennuk sunniti kurssi muutma lekitaja Edward Snowdeni pardaloleku kahtluse tõttu.

President Evo Morales, kelle sõnul võis USA survestada Euroopa riike takistama tema lennukil nende õhuruumi siseneda, ütles, et kaalub USA saatkonna sulgemist, kirjutab uudisteagentuur AFP.

«Meil pole vaja USA saatkonda Boliivias,» lausus ta. «Mina ei kõhkleks USA saatkonna sulgemise pärast. Meil on väärikust ja suveräänsust. USAta on meil parem poliitiliselt ja demokraatlikult.»

Morales saabus koju üleeile hilisõhtul pärast pikka ootamist Viinis ning väitis, et ta lennuk suunati Austria pealinna, sest neli Euroopa riiki takistasid tema õhusõidukil üle nende territooriumi lennata. Ladina-Ameerika liidrite seas tekitas see pahameelt.

Toetuse näitamiseks kohtusid Venezuela, Argentina, Ecuadori, Uruguay ja Suriname riikide juhid Moralesiga Cochabamba linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles