Egiptuse relvajõud: katseid nurjata üleminekuperioodi ei sallita

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse armee võitlejad linnatänaval korda hoidmas.
Egiptuse armee võitlejad linnatänaval korda hoidmas. Foto: SCANPIX

Egiptuse relvajõud teatasid teisipäeva õhtul, et ei kavatse sallida katseid nurjata riigi «rasket ja keerukat» üleminekuperioodi.

Avaldus loeti ette riigitelevisioonis.

Egiptuse ajutise presidendi Adly Mansouri eestkõneleja teatas varem, et riigi uueks peaministriks nimetati majandusteadlane Hazem al-Beblawi ning asepresidendiks liberaalide juht Mohamed ElBaradei.

Mansour esitas varem teisipäeval üleminekuvalitsuse tegevuskava, mis näeb ette, et 15 päeva jooksul moodustatakse komisjon islamistide koostatud põhiseaduse muutmiseks. Tehtud muudatused pannakse nelja kuu jooksul rahvahääletusele ja seejärel on võimalik ilmselt 2014. aasta alguses parlamendivalimised läbi viia.

Tegevuskava on jõudnud juba tagasi lükata nii Moslemivennaskond kui ka senise presidendi Mohamed Morsi kukutamiseni viinud massimeeleavaldusi juhtinud rohujuuretasandi liikumine Tamarod.

Sõjavägi kukutas Morsi möödunud kolmapäeval pärast nädala kestnud massimeeleavaldusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles