Kohus otsustas Pussy Rioti liiget vabadusse mitte lasta

Indrek Lepik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punkansambli Pussy Riot liige Nadežda Tolokonnikova
Punkansambli Pussy Riot liige Nadežda Tolokonnikova Foto: SCANPIX

Vene kohus otsustas täna mitte rahuldada skandaalse punkansambli Pussy Rioti liikme Nadežda Tolokonnikova apellatsiooni tingimisi vabastamiseks.

Mordva vabariigi kohus otsustas jõusse jätta varasema kohtuotsuse, mille kohaselt Tolokonnikovale tingimisi vabastust ei antud, kinnitas kunstirühmitus Voina Twitteris, vahendas AFP.

Kohtu esindaja tõi põhjuseks naise kehva käitumise ning otsuse kirikus toimunut siiani mitte kahetseda. Tolokonnikova lubas ka edaspidi mitte kahetsust avaldada ning lisas, et noomitus käitumise eest tuli soovimatusest osaleda koloonia «missivõistlusel».

Esmaspäeval kirjutasid enam kui sada kuulsat muusikut – nende seas Madonna, Elton John ja Sting – alla avalikule kirjale, milles taotlesid Pussy Rioti liikmete vabastamist. Mitmed Vene liberaalid ning laiema maailma avalikkus on kohtuotsust kritiseerinud, kutsudes vangistust ebaproportsionaalseks karistuseks.

Pussy Rioti liige Maria Aljohhina kannab samuti kaheaastast karistust. Kirikus toimunud protestiaktsioonist osa võtnud Jekaternia Samutsevitš sai aga tingimisi karistuse – tema advokaat apelleeris sellele, et naine ei jõdnud aktsioonist osa võtta, sest juba enne lavale jõudmist kiskusid turvamehed ta tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles