Bradley Manning: nüüdsest tahan ma elada nagu naine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Manning
Bradley Manning Foto: SCANPIX

Salastatud dokumentide eest 35 aastaks vangi mõistetud USA sõdur Bradley Manning teatas täna, et ta kavatseb nüüdsest elada naisena ning ta nimi on Chelsea.


«Üleminekul sellesse uude eluetappi tahan ma, et kõik teaksid mu tõelist nime,» teatas 25-aastane Manning täna NBCs tema advokaadi David Coombsi kohalolul ette loetud avalduse vahendusel.

«Ma olen Chelsea Manning, ma olen naine,» kirjutas ta. Teates seisis ka, et Manning on end lapsest saadik tegelikult naisena tundnud ning soovib nii ruttu kui võimalik alustada hormoonteraapiaga.

Ta palus, et tema poole pöördutaks nüüdsest uue nimega ning tema kohta kasutataks naissoole omaseid asesõnu.

Eile mõistis sõjaväekohus ta valitsuse dokumentide Wikileaksile andmises eest 35 aastaks vangi. Manning kannab oma karistust sõjaväest välja viskamiseni Fort Leavenworthi militaarvanglas.

Coombs kinnitas pärast avaldust, et Manning pole veel otsustanud, kas kavatseb teha ka soovahetusoperatsiooni, ent hormoonravi on tema kindel soov. Advokaat avaldas lootust, et vangla seda Manningule ka võimaldab.

Saatejuht tundis huvi, kas lõplikuks eesmärgiks võiks olla ka see, et Manning kannaks oma karistust naistevanglas. Coombs kinnitas, et Manningu peamiseks eesmärgiks on end lõpuks oma nahas mugavalt tunda ning olla see inimene, kes ta alati olla on tahtnud.

Advokaat kinnitas ka seda, et Manning soovis sõjaväedokumente Wikileaksile andes paljastada valitsuse tegemisi ning tema eesmärk ei olnud selle abil kuulsaks saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles