Grybauskaitė: suhted Venemaaga ei rahulda kedagi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Washingtonis toimus eile Balti-USA tippkohtumine, kus Ameerika Ühendriikide riigipea Barack Obama kohtus Valges Majas Eesti, Läti ja Leedu presidentide Toomas Hendrik Ilvese, Andris Bērziņši ja Dalia Grybauskaitėga (pildil paremal).
Washingtonis toimus eile Balti-USA tippkohtumine, kus Ameerika Ühendriikide riigipea Barack Obama kohtus Valges Majas Eesti, Läti ja Leedu presidentide Toomas Hendrik Ilvese, Andris Bērziņši ja Dalia Grybauskaitėga (pildil paremal). Foto: SCANPIX

Venemaa on NATO partner, kuid kumbki pool ei ole praeguste pinevate suhetega rahul, ütles Leedu president Dalia Grybauskaitė pärast Baltimaade ja USA riigipeade kohtumist BNS-ile.


«Venemaa on NATO partner, nad on allkirjastanud rea kokkuleppeid, kuid tõsiasi, et suhted on muutunud pinevaks, ei rahulda kindlasti ühtki poolt. Paraku peame tunnisyama, et suhted on muutunud ebasoodsamaks nii Venemaale kui ka NATO riikidele,» ütles Leedu president telefoniusutluses BNS-ile.

Grybauskaitė sõnul viitab «Venemaa sõjalise jõu demonstratsioon lääne vastu teatud püüetele hirmutada ning teatud usaldamatusele». «Enesekindlad riigid ilmselt sääraseid asju ei teeks,» lisas Leedu riigipea.

Kohtumisel USA presidendi Barack Obamaga tõstatas Grybauskaitė Venemaa Kaliningradi oblasti militariseerimise küsimuse. Leedu riigipea kinnitusel võeti Baltimaade hirme Washingtonis kuulda.

«Kuulsime tõepoolest arusaamist, toetust väljendas taaskordne kinnitus, et NATO kollektiivse kaitse põhimõtet rakendataks iga agressori vastu ning et kõiki NATO liikmeid kaitstakse ühtviisi. See oli selge ja tugev sõnum,» ütles Grybauskaitė BNS-ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles