EL kritiseeris Putini Abhaasia-visiiti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Liit kritiseeris täna Vene peaministri Vladimir Putini visiiti Gruusia separatistlikusse piirkonda Abhaasiasse, kus ta lubas sõjalist abi pakkuda.

«Euroopa Liit täheldab murega, et Vene Föderatsiooni peaminister Vladimir Putin tegi visiidi Gruusia piirkonda Abhaasiasse ilma Gruusia võimude eelneva nõusolekuta,» teatas ELi eesistuja avalduses.

«ELi arvates ei ole see visiit kooskõlas territoriaalse terviklikkuse põhimõttega, samuti ei aita see kaasa rahvusvahelistele pingutustele regiooni stabiliseerimiseks,» lisati avalduses.

Putin tegi eile esimese visiidi Abhaasiasse alates sellest, kui Moskva mullu piirkonna iseseisvust tunnustas.

Varem teatas ta, et Moskva kulutab ligi pool miljonit dollarit Abhaasia kaitsevõime suurendamisele. Venemaa põhjustas rahvusvahelise üldsuse meelepaha, tunnustades Abhaasiat ja Lõuna-Osseetiat, mis end pärast mullu augustis pärast Gruusia-Vene sõda iseseisvaks kuulutasid.

«EL kinnitab taas oma toetust Gruusia suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele,» toonitati avalduses.

Eelmisel reedel sõja puhkemise esimest aastapäeva mälestades kinnitas Gruusia president Mihheil Saakašvili, et riik on endiselt teel Euroopa Liiduga tihedamate sidemete sõlmimise ning NATOga ühinemise poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles