Iraan keelab Vene lennukite ostmise ja liisimise

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TU-154M.
TU-154M. Foto: ITAR-TASS / Scanpix.

Iraan keelas riigi lennufirmadel Venemaal toodetud lennukite ostmise ja liisimise, teatas kõrge transpordiametnik täna avaldatud märkustes.

15. juulil kukkus Iraani põhjaosas alla Armeeniasse suundunud lennuk Tupolev ning kõik pardal olnud 168 inimest hukkusid.

Üheksa päeva hiljem sai surma 17 inimest, kui lennurajalt sõitis välja samuti Venemaal toodetud lennuk Il-62, mida liisis Kasahstanilt Iraani firma Aria Tour.

«Vastavalt pühapäeval jõustunud direktiivile ei lubata ühelgi riigi ettevõttel võtta lennukiparki ühtegi liisitud ega kasutatud Vene lennukit,» ütles tsiviillennuameti juht Mohammad Ali Ilkhani.

«Ida päritolu lennukid tohivad lennusektoris tegutseda vaid siis, kui need on uhiuued ja valmistatud meie konkreetse tellimuse järgi,» vahendas päevaleht Resalat tema Ilkhani sõnu.

Ilkhani ei maininud juba kasutusel olevaid Vene lennukeid. USA sanktsioonide tõttu ei saa Iraan osta Boeing lennukeid ning samuti on raskendatud teist tüüpi lennukite ja nende varuosade ostmine Läänest.

Iraanis on viimastel aastakümnetel juhtunud mitu lennuõnnetust, millest mitme puhul oli tegu Vene päritolu lennukitega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles