Euroopa suurim lotovõit läks Itaaliasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bagnone elanikud rõõmustavad lotovõidu üle.
Bagnone elanikud rõõmustavad lotovõidu üle. Foto: AFP / Scanpix

Itaalia keskosas Toscana maakonnas asuva Bagnone küla elanikel oli eile põhjust tähistamiseks, kuna seal müüdi lotopilet, millega võideti Euroopa lotoajaloo suurim peavõit - ligi 148 miljonit eurot.


Kuigi 147 807 299 euro võrra rikkama võitja isikut hoitakse uudisteagentuuri Agicos teatel saladuses, ütles Bagnone elanik Giuliano Di Bernardo eile uudisteagentuurile ANSA, et võitja on 47-aastane kohalik mees, keda ta ise piletit ostmas nägi.

Itaalia televisioon näitas pilte pidutsevatest inimestest 2000 elanikuga külas, vahendas AFP.

«Vaatasime AC Milani mängu, kui keegi tuli sisse ja teatas, et oleme SuperEnalotto võitnud,» ütles pileti müünud baari juhataja Annamaria Ciampini ANSA-le. «Vahetasime kohe kanalit ja kuulsime mainitavat meie küla nime.»

Mõned kohalikud asusid lõbusalt vahuveine avama, samas kui teised kurtsid lärmi pärast ning palusid telekat tagasi jalgpalli peale panna.

Kolm korda nädalas loositava SuperEnalotto viimane peavõit võeti välja 31. jaanuaril, mistõttu kasvas jackpot kaheksa kuu jooksul aina suuremaks. Tegemist on suuruselt teise lotovõiduga maailmas pärast MegaMillionsi loteriid USAs 2007. aasta märtsis. Tollal võideti 157,7 miljoni euroga võrdne summa.

Võidukombinatsioon oli 2, 16, 38, 67, 70 ja 84. Lotoameti teatel oli tõenäosus kõik numbrid tabada üks 622 miljonist.

Järgmine loosimine on juba teisipäeval, mil jackpot jääb alla 36 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles