Helsingi GLO-hotelli narkoloos toimus läbimurre

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell GLO Helsingi kesklinnas
Hotell GLO Helsingi kesklinnas Foto: www.palacekamp.fi

Helsingi narkopolitsei astus GLO-hotelli narkoloo uurimisel suure sammu edasi, tabades aafriklastest kaubitsejad ja võttes ära kilo ülikanget heroiini.


Heroiin saadi kätte ühest Põhja-Helsingis asuvast korterist.

Politsei hinnangul oleks konfiskeeritud kogusest saanud 20 000 portsu. Eluohtliku narkootikumi hind tänavakaubanduses oleks olnud ligi 400 000 eurot ehk 6,3 miljonit krooni.

Narkopolitsei pääses heroiinini arvatavaid aafriklastest kaubitsejaid jälgides.

Narkopeo uurimist juhtiv komissar Jari Pynnönen rääkis, et kui aine oleks jõudnud tänavakaubandusse, oleks surmajuhtumite arv tõenäoliselt suurenenud.

Eeluurimise käigus peeti kinni kümme inimest, kelle hulgas on Soome elamisloa omanikke ja varjupaiga saanud inimesi, kuid on ka riigist väljasaadetuid. Varasemast ajast neil tõsist kriminaalset tausta pole.

Lisaks heroiinile võttis politsei ära arvestatavas koguses muid narkootilisi aineid ja kümneid tuhandeid eurosid sularaha.

Pynnöneni sõnul juhtunu eeluurimine kestab. Oluline küsimus on seotud sellega, kas GLO-hotelli narkopeol keelatud ainet pruukinud inimesed uskusid, et tegemist on kokaiiniga või mitte.

«Praegu selgitatakse välja, kui teadlikud looga seotud inimesed üldse olid. Selgitatakse, kas tegemist oli eksitusega või teadliku käitumisega või muuga,» rääkis ta ja lisas, et seltskond oli ju tellinud kokaiini ja pruukis seda kui kokaiini.

7. detsembril GLO-hotellis aset leidnud peol suri heroiini pruukimise tagajärjel 27-aastane soomlane. Samasse seltskonda kuulunud 25-aastane eestlane viidi haiglasse, kuna ta oli kaotanud teadvuse. Haiglasse viidi kontrolli veel kolmaski mees.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles