Kataloonia plaanib keelata härjavõitluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Härjavõitlus
Härjavõitlus Foto: AFP / Scanpix

Hispaania Kataloonia autonoomse piirkonna parlament nõustus arutama petitsiooni, mis võib viia traditsiooniliste härjavõitluste keelamiseni, vahendas uudisteagentuur AFP.


Petitsiooniga soovitakse muuta Kataloonia loomakaitseseadust, mis praegu keelab loomade tapmise või piinamise kõikvõimalik etendusüritustel, kuid teeb härjavõitlusele erandi. Loomakaitsjad on sellele kogunud 180 000 allkirja.

Kataloonia parlament võttis petitsiooni häälteenamusega päevakorda ja hakkab võimalikku seadusemuudatust arutama järgmisel aastal. Kui protsess lõpuni viiakse, võib Katalooniast saada esimene Hispaania piirkond, kus härjavõitlus keelatakse, kui Kanaari saared kõrvale jätta.

Vastukaaluks loomakaitsjatele avaldasid 300 katalaani täna protestimanifesti, kus kutsusid üles härjavõitlust kui kultuuripärandi osa säilitama. Eriti vihased on regiooni härjakasvatajad ja võitluspaikade omanikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles