Pakistan blokeeris «ebaislamliku» geide veebilehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2010. aastal arreteeritud Pakistani transvestiit Raani.
2010. aastal arreteeritud Pakistani transvestiit Raani. Foto: SCANPIX

Pakistani internetijärelvalve blokeeris konservatiivse moslemiriigi esimese seksuaalvähemustele mõeldud veebilehe, nimetades seda islamiga vastukäivaks.


Veebilehe queerpk.com lõi Pakistani geide ja transseksuaalide kogukond omavaheliseks suhtlemiseks, ent eile see suleti. Pakistani telekommunikatsiooni võimude esindaja teatel suleti veebileht internetikasutajate kaebuste tõttu.

«Me blokeerisime veebilehe seadustele tuginedes, sest selle sisu oli islami normide ja Pakistani ühiskonnaga vastuolus,» teatas võimude esindaja Kamran Ali.

Homoseksuaalsus on Pakistanis ebaseduslik.

Queerpk.com moderaator, kes turvalisuspõhjustel oma nime avaldada ei saoovinud, sõnas, et asu negatiivse vastukaja hirmus veebilehte kohtus kaitsma. «Me tahtsime luua seksuaalse suunitluse tõttu ühiskonnast tõrjutud inimestele suhtlusplatvormi,» sõnas ta uudisteagentuurile AFP. Ta nentis, et ei hellitanud lehe tuleviku osas erilisi lootusi ning teadis, et varem või hiljem see suletakse.

Veebilehe kasutajatest identifitseeris end tema sõnul 44 protsenti naistena ning 56 protsenti meestena.

Viimaste Pew keskuse uuringute põhjal on Pakistan maailmas üks homode suhtes kõige negatiivsemalt meelestatud riike. 2011. aastal USA saatkonna juures korraldatud geide üritus põhjustas terves riigis vihast vastukaja.

Sealjuures on homoseksuaalsed suhted meeste ja noorte poiste vahel Pakistani edelaosa hõimude seas iidne tava, mida tolereeritakse, kuid hoitakse saladuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles