Pakistani mees kaotas turuplahvatuses 15 perekonnaliiget

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani mehed Kissa Khwani turul 29. septembril leinajat trööstimas.
Pakistani mehed Kissa Khwani turul 29. septembril leinajat trööstimas. Foto: SCANPIX

Malak Taj hakkas nutma, kui ta jõudis oma kodukülas 14 värske hauaplatsi juurde – kõik sinna maetud inimesed olid olnud tema perekonnaliikmed. Taj’i sugulased surid Peshawari turul toimunud autopommiplahvatuses.

Raadio Vaba Euroopa kirjutas täna, et Malakil seisab ees ka veel 15. perekonnaliikme matmine, tema naabrid Matta Mughalkheli külas olid haua juba valmis kaevanud, kuid see seisis veel tühjana. Sinna tühja hauda maetakse Taj’i kohutavaid põletushaavu saanud seitsmeaastane poeg Junaid.

Pika ajalooga Kissa Khwani basaaril 29. septembril toimunud plahvatuses sai surma vähemalt 42 inimest. Politsei sõnul oli autos üle 200 kilogrammi lõhkeaineid.

Pealtnägijate sõnul sõnul auss Taj’i sugulasi ja naabreid täis tuubitud minibuss plahvatus hetkel pommi lähedal. Kärgatuse mõjul langesid autokatusele ka elektrikaablid, mis sõiduvahendi põlema süütasid.

Väikebussis viibinud inimesed elasid plahvatuse üle, kuid jäid bussi lõksu ning põlesid seal elusalt surnuks.
 

Taj rääkis Vaba Euroopa ajakirjanikule,, et tema perekond ja külasõbrad olid läinud Peshawari selleks, et laiali jaotada tema venna Dilraj Khani pulmakutseid.

«Surnute hulgas on mu õed, mu abikaasa, mu ema, üks mu vendadest ja mu nõbud,» sõnas ta. «Ma saatsin oma venna ja nõbu naistega Peshawari. Nad istusid enne ärasõitu kõik koos bussis, seal oli 12 naist ja seitse või kaheksa last. Kõik nad said surma. Isegi mu pojad – Hammad ja Junaid. Ka nemad surid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles