Põhja-Korea vabastab USA usuaktivisti

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea vabastab USA misjonäri Robert Parki.
Põhja-Korea vabastab USA misjonäri Robert Parki. Foto: AP / Scanpix

Põhja-Korea võimud lubavad vabastada ameeriklase, kes peeti ebaseadusliku riiki tungimise pärast piiril kinni viimaste jõulude ajal.



USA usuaktivist Robert Park ületas külmunud Tumeni jõe ja kõndis Hiina poolelt suletud riiki eelmise aasta lõpus, et väidetavalt juhtida tähelepanu inimõigusprobleemidele, vahendas BBC News.

Kommunistliku riigi ametliku uudisteagentuuri KCNA teatel otsustasid võimud mehele, kes oli teadete kohaselt oma viga tunnistanud ja kahetsenud, andestada ja ta vabaks lasta.

Park on päritolult korealane Arizona osariigist. Tema kaaslased rääkisid, et mees oli enda sõnul näinud jumalalt ilmutust Korea vabastamisest ja lunastusest. Piiri ületades olevat ta hüüdnud, et on ameerika kodanik ning toob jumala armu ja õnnistust.

Lõuna-Korea aktivistide sõnul oli 28-aastasel piiririkkujal kaasas ka kiri suletud riigi liidrile Kim Jong-ilile üleskutsega vabastada poliitvangid ja parandada inimõiguste olukorda.

KCNA teatel olevat ta aga ülekuulamisel tunnistanud, et ületas piiri, kuna tema ettekujutus Põhja-Koreast põhines lääne valepropagandal, kuid nüüd ta mõistvat, et riigis on tagatud täielik usuvabadus.

Selle ülestunnistuse autentsuse ja vabatahtlikkuse osas on Parki kaaslastel omad kahtlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles