Panama politsei leidis merest 1,6 tonni kokaiini

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panama politseinik pritsib bensiini illegaalsetele narkootikumidele.
Panama politseinik pritsib bensiini illegaalsetele narkootikumidele. Foto: Reuters / Scanpix

Panama politsei noppis eile Kariibi mere rannikuvetest välja 1,6 tonni kokaiini, mis piirivalveteenistuse väitel visati sinna ametivõimude eest põgenenud laevalt.


Piirivalve raporti järgi leiti Chiquita rannast Coloni sadamalinna lähistelt hüljatud 42 meetri pikkune kaater, vahendas AFP. Selle pardalt leiti 175 kilo narkootikume.

Ülejäänud 1,6 tonni kokaiini, mis oli pakitud 72 kotikesse, olid arvatavad narkoärikad visanud merre. Piirivalve juhtunu kohta rohkem üksikasja ei avalikustanud.

Justiitsminister Jose Mulino sõnul ei vaata riik narkootikumidega kaubitsemist tegevusetult pealt ja lisas, et politseinikud võitlevad sellega iga päev.

Panama on riik, mida läbivad Lõuna-Ameerikast Ühendriikidesse suunduvad narkolastid. Eelmisel aastal konfiskeerisid ametivõimud 50 tonni kokaiini ja kuus tonni muid narootikume.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles