Poola esileedi sark jõudis kodumaale

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola sõdurid kandmas hukkunud presidendikaasa Maria Kaczynska sarka Varssavi sõjaväelennuväljal.
Poola sõdurid kandmas hukkunud presidendikaasa Maria Kaczynska sarka Varssavi sõjaväelennuväljal. Foto: Reuters / Scanpix

Poola võttis täna ennelõunal leinas vastu laupäeval Venemaal lennukatastroofis hukkunud presidendi abikaasa Maria Kaczynska surnukeha.

Sõjaväe auvahtkond seisis vihmas Varssavi sõjaväelennuväljal, kui lennuk esimese leedi surnukehaga Moskvast saabus, vahendas AFP korrespondent. Lennuväljal olid ka lahkunu omaksed.

Sealt viib surnuauto sarga läbi pealinna tänavate kesklinnas asuvasse presidendilossi, kus see seatakse tema mehe sarga kõrvale, et soovijad saaksid neile viimast austust avaldada, vahendas.

Leinavad inimesed saavad jätta kaastundeavaldusi ka selleks avatud raamatusse. Poola parlamendi mõlemad kojad peavad täna ühise mälestusistungi.

Smolenski lähedal hukkus laupäeval lisaks presidendipaarile veel kümneid riigiesindajaid - kokku 96 inimest, kelles poolte surnukehad on praeguseks kindlaks tehtud. Kuid vrakis arvatakse veel olevat üheksa ohvrit.

Poola võimude teatel sängitatakse presidendipaar mulda ilmselt pühapäeval ning ametlik matusetseremoonia algab juba laupäeval. Seda eeldusel, et kõik katastroofi ohvrid jõuavad selleks ajaks kodumaa pinnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles