Leht: CIA kasutab rünnakutes varasemast väiksemaid rakette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA droon Predator Lõuna-Afganistanis Kandahari kohal.
USA droon Predator Lõuna-Afganistanis Kandahari kohal. Foto: SCANPIX

Luure Keskagentuur (CIA) on hakanud Pakistanis Al-Qaeda ja teiste islamimässulaste ründamiseks kasutama väikseid rakette, et seeläbi viia miinimumini võimalike tsiviilohvrite arv, kirjutas täna

The Washington Post

.


Ajaleht teatas viitega anonüümsetele praegustele ja endistele USA ja Pakistani ametiisikutele, et uue tehnoloogia abil on rünnakud muutunud täpsemaks ning põhjustanud kohalike elanike seas ka suhteliselt vähem avalikku pahameelt, vahendas AFP.

Post tõi näiteks möödunudkuise rünnaku Pakistanis Lõuna-Waziristani provintsis asuvas Miram Shahi linnas. CIA kasutas viiulikasti suurust ja vaid 16 kilogrammi kaaluvat raketti, mis tabas sealset maja ning tappis kõrge Al-Qaeda võitleja ja veel üheksa arvatavat terroristi.

Mudast ja tellistest valmistatud hoone varises rünnaku järel kokku ning kahjustada sai ka naabermaja katus, ent keegi teine viga ei saanud, kirjutas Post.

CIA keeldus artiklit kommenteerimast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles