NASA avalikustas enneolematu foto Saturnist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naturaalsete värvidega foto Saturnist, millel on jäädvustatud kõik rõngad peale kõige välimise, Saturni kuud, Maa, Marss ja Veenus.
Naturaalsete värvidega foto Saturnist, millel on jäädvustatud kõik rõngad peale kõige välimise, Saturni kuud, Maa, Marss ja Veenus. Foto: Reuters/NASA/SCANPIX

USA kosmoseagentuur NASA avalikustas eile esimese foto Saturnist, millel on näha korraga selle kuud ja rõngad ning Maa, Veenus ja Marss.

Naturaalsete värvidega foto tegi 19. juulil komoselaev Cassini. Fotole on jäädvustatud 651 591 kilomeetri laiune ala, mis hõlmab ka kogu Saturni sisemiste rõngaste süsteemi. Panoraam on kokku pandud 141 lainurkobjektiiviga tehtud pildist ning just selline vaade avaneks õigest kohast ka inimsilmale.

Maa on helesinine täpp Saturni alumises parempoolses ääres, ereda täpina paistev Veenus asub üleval vasakul ning Marss on kahvatu punane täpp Veenusest kõrgemal ja veel enam vasakul. Näha on ka seitse Saturni kuud.

Maa ja meie kuu vahele jääv distants mahuks sealjuures vabalt pildile jäädvustatutest kõige välimise rõngastekihi E sisse.

Vaata suuremat fotot SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles