Janukovõtš: Ukraina soovib EL-iga leppe sõlmida lähitulevikus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üliõpilased seisavad Kiievis Iseseisvuse väljaku lähistel tänaval ja moodustavad inimketi, näidates toetust Euroopa Liiduga integreerumisele.
Üliõpilased seisavad Kiievis Iseseisvuse väljaku lähistel tänaval ja moodustavad inimketi, näidates toetust Euroopa Liiduga integreerumisele. Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktor Janukovõtš ütles täna, et Kiiev soovib sõlmida Euroopa Liiduga assotsiatsioonileppe lähitulevikus.

«Kinnitan Ukraina kavatsust sõlmida assotsiatsioonilepe lähitulevikus,» avaldas Janukovõtši kantselei ajakirjanikele presidendi kommentaari Vilniuses peetaval EL-i idapartnerluse tippkohtumisel.

Ukraina riigipea sõnul vajab Kiiev Euroopa Liidult enne leppe sõlmimist majandus- ja finantsabi. «On hädavajalik, et meie Euroopa kolleegid astuksid otsustavaid samme Ukrainale majandus- ja finantsabi programmi andmisel,» lausus ta.

Leedu presidendi Dalia Grybauskaitė ja välisminister Linas Linkevičiuse sõnul keeldus Janukovõtš eile õhtul meelt muutmast ja assotsiatsioonilepet allkirjastamast.

Ukraina presidendi nõunik Andri Hontšaruk ütles reedel, et Kiievil ja EL-il avaneb järgmine võimalus assotsiatsioonilepet sõlmida Ukraina-EL-i tippkohtumisel 2014. aasta märtsis.

«Ukraina-EL-i tippkohtumine on järgmine võimalus,» ütles Hontšaruk vastuseks Interfaxi küsimusele.

Nõunik avaldas ühtlasi lootust, et osapoolte ühine töörühm suudab kõrvaldada erimeelsused tippkohtumise kuupäeva küsimuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles