Nelson Mandela maetakse riiklike auavalduste saatel järgmisel pühapäeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austuavaldused Nelson Mandelale Johannesburgi tänavatel.
Austuavaldused Nelson Mandelale Johannesburgi tänavatel. Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika vabariigi president Jacob Zuma teatas, et endise presidendi Nelson Mandela matused toimuvad 15. detsembril tema lapsepõlvekodus.

«Me peaksime kõik üheskoos selle nimel töötama, et korraldada meie noore rahva isale ja riigi silmapaistvaimale pojale väärilised matused,» sõnas Zuma uudisteagentuuri AFP teatel.

Ettevalmistused riikliku matuseteenistuse korraldamiseks hakkasid leinavas riigis juba täna.

Matuseteenistusele oodatakse riigipäid kõikjalt maailmast, teiste seas ka USA presidenti Barack Obamat. Külaliste seas saab olema kindlasti ka mitmeid teisi tuntud isikuid, kes Mandelaga lähedased olid, näiteks telesaatejuhti Oprah Winfrey'd ning endist pesidendipaari Bill ja Hillary Clintonit.

Mandela matus saab ilmselt olema suurim riigipeade kogunemine Lõuna-Aafrikas pärast Mandela esimest presidendiametisse õnnistamist 1994. aastal.

Ametlikud mälestusteenistused riigi armastatuima poliitiku austamiseks toimuvad mitmetes paikades üle Lõuna-Aafrika vabariigi, teiste seas Johannesburgi jalgpallilinnas. Nelson Mandela viimane avalik esinemine toimus just seal 2010. aasta maailmakarikavõistluste finaalmängu ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles