Janukovõtš kõrvaldas miilitsavägivalla tõttu ametist kaks tippametnikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldaja 30. novembril pärast seda, kui Berkut protesti laiali ajas.
Meeleavaldaja 30. novembril pärast seda, kui Berkut protesti laiali ajas. Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktor Janukovõtš käskis täna ametist kõrvaldada oma julgeolekunõukogu asejuhi ning Kiievi linnapea. Ukraina rahvusliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu asesekretäri Volodõmõr Sivkovõtšit ja Kiievi linnapead Oleksandr Popovi kahtlustatakse kahtlustakse miilitsa sundimises protestijate vastu vägivalda kastutama.

30. novembril ajal miilitsa eriüksus vägivaldselt laiali Iseseisvuse väljakule kogunenud protestijad.

Lisaks teatas täna Ukraina peaprokurör Viktor Pšonka, et Ukraina võimud kahtlustavad seoses 30. novembri sündmustega võimu kuritarvitamises ka Kiievi miilitsaülemat Valeri Korjakki ja tema abi Petro Fedšukki.

«Nii Kiievi miilitsaülem kui ka tema abi, kellele miilitsa eriüksus Berkut otseselt allub, on Berkuti tegude eest vastutavad. Uurijate käes on kõik vestluste salvestused,» sõnas peaprokurör Viktor Pšonka.

Ploška sõnas uudisteagentuuri AFP teatel ka ajakirjanikele, et Popov ja Sivkovõtš avaldasid 30. novembri õhtul Kiievi miilitsaülemale survet vägivalla kasutamiseks. Peaprokurör lisas, et süüdistajad paluvad kohtul neli meest võimupiiride ületamise tõttu koduaresti panna.

Valeri Korjak esitas ise juba 30. novembri õhtul lahkumisavalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles