Paavst soovib uueks aastaks jõudu, julgust ja lootust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paavst Franciscus soovis uusaastaläkituses maailmale algavaks aastaks jõudu, julgust ja lootust ning manitses inimesi teiste erinevuste ja omapäraga arvestama.

Katoliku kirik pühendab traditsiooniliselt 1. jaanuari maailma rahule ja nii ütles paavst hommikusel missal Vatikani Peetri kirikus, et maailmas on «nälg ja janu õigluse, rahu ja jumala järele».

«Me oleme kõik ühe taevase isa lapsed, me kuulume samasse inimperekonda ja jagame ühist saatust,» ütles Franciscus hiljem oma kabineti aknast Peetri väljakule kogunenud kümnetele tuhandetele inimestele.

«See paneb kõigile kohustuse teha nii, et maailmast saaks üksteist austavate, üksteise erinevusi aktsepteerivate ja üksteise eest hoolitsevate vendade kogukond.»

Paavst jättis hetkeks kõrvale ettevalmistatud teksti, et väljendada muret maailmas valitseva vägivalla pärast. «Mis inimese südames toimub? Mis toimub inimkonna südames, mis põhjustab niisuguse vägivalla?» küsis kirikupea nõutult. «On aeg lõpetada.»

Seejärel avaldas ta lootust, et vennalik armuõpetus jõuab igasse teadvusse ja «rebib maha seinad, mis takistavad vaenlasi tunnistamast, et nad on vennad».

Argentinast pärit Franciscus on oma esimesel paavstiaastal avanud tee vaese kiriku poole, mis hoolib hädalistest, kuid on rõõmuga valmis pöörduma ka kõigi teiste poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles