Nn Tigipko grupp ei hääleta Janukovõtši tagandamise poolt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergi Tigipko
Sergi Tigipko Foto: SCANPIX

Võimuerakonna Regioonide Partei liikmeid koondav nn Tigipko grupp ei kavatse hääletada president Viktor Janukovõtši tagandamise poolt.

«Grupp ei hääleta presidendi tagandamise poolt, kuna praegu pole vaja riigipea nõrgestada,» rääkis Sergi Tigipko ülemraada kuluaarides RBK-Ukraina vahendusel. «President läks kompromissile, läks välja erakorraliste presidendivalimisteni. Me kõik peame Ukrainas mõistma, et täna on suhtumine maidanisse riigis erinev.»

Kui eile kogunes tema kabinetti 26 rahvasaadikut, siis täna oli neid juba 31.

Tigipko lisas, et tema grupi regionaalid pole otsustanud Regioonide Partei parlamendifraktsioonist lahkuda.

Varem oli ta teatanud vajadusest vallandada ülemraada senine spiiker Volodõmõr Rõbak (Regioonide Partei), kuna see kaotas kontrolli riigis toimuva üle. Tigipko tegi ettepaneku valida parlamendi esimeheks opositsiooni esindaja.

Ukraina meedia kirjutas eile, et Rõbak saatis oma perekonna Budapesti, kuid ise jäi pealinna. Kiievi Žuljani lennuvälja D-terminali VIP-saal oli eile õhtul reisijatest tulvil.

Väljaande Tribuna peatoimetaja Jevgeni Lauer kirjutas eile oma Facebooki leheküljel, et sama terminali kaudu lahkusid riigist ka ülemraada spiikri esimene asetäitja Igor Kaletnik ja maksuminister Aleksandr Klimenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles