Krimmi kriis kasvatas Putini populaarsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Värsked arvamusuuringud näitavad, et Venemaa presidendi Vladimir Putini toetus on Krimmi kriisi ajal tõusnud.

Levada keskus viis oma küsitluse läbi veebruari lõpus. Uuringu tulemused näitavad, et 69 protsenti vastanuist toetab Putini samme. Keskuse sõnul on Putini toetus pea sama kõrge, kui 2012. aastal, mil ta võitis esimeses voorus presidendivalimised ja asus uuesti riigipea ametisse.

Levada keskuse uuringu järgi ei toetanud Putini tegevust 30 protsenti venemaalastest. Mullu oli sama näitaja 34 protsenti.

Märtsi alguses viis küsitluse läbi ka Kremliga seostatav Ülevenemaaline Avaliku Arvamuse Uurimise Keskus (VTsIOM). Uuringu tulemuste kohaselt on Putini toetus 68 protsenti. VTsIOMi teatel oli Putini toetus viimati nii kõrge 2012. aasta mai inauguratsiooni ajal.

«Putini populaarsus, mis läheneb 2012. mai tasemele, mil ta valiti kolmandaks ametiajaks presidendiks, võib veelgi tõusta, kuna Kremli rünnak jätkub,» ütles Aleksei Levinson Levada keskusest. «Putin kasutab edukalt ära paternalistlikke harjumusi. Venelased usaldavad tema tõlgendust Venemaal ja välismaal toimuvatest sündmustest.»

Poliitikaanalüütik Jevgeni Mintšenko ütles väljaandele Vedomosti, et Vene riigimeedias kajastatav Ukrainat haaranud kaos on pannud inimesi hindama Putini stabiilsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles