Vene välisministeerium: Venemaa jätab endale õiguse kaitsta rahumeelseid inimesi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvahulga kogunemine Donetskis.
Rahvahulga kogunemine Donetskis. Foto: SCANPIX

Venemaa välisministeerium avaldas kodulehel pöördumise, kus teatati, et Donetski sündmused muutusid vägivaldseks, sest paremradikaalid ründasid rahumeelseid Kiievi omavoli vastu seisnud isikuid ja Venemaa jätab endale õiguse neid inimesi kaitsta.


Venemaa välisministeeriumi avaldus seoses traagiliste sündmustega Donetskis

13. märtsil leidsid Donetskis aset traagilised sündmused ja verevalamine. Rahumeelseid demonstrante, kes tulid tänavale, et väljendada oma suhtumist end Ukraina võimudeks nimetavate inimeste hävitusliku käitumise suhtes, ründasid paremradikaalsed grupeeringud, kes olid relvastatud šokirelvade ja kurikatega ja saabusid linna päev varem riigi teistest piirkondadest. Selle tulemusel said viga paljud inimesed ning üks hukkus.

Me oleme korduvalt teatanud, et Kiievis võimule tulnud peavad võitlejatelt relvad ära võtma ja tagama avaliku turvalisuse ja inimeste seadusliku õiguse korraldada meeleavaldusi. Kahjuks näitavad praegused sündmused Ukrainas, et seda ei juhtu, Kiievi võimud ei kontrolli olukorda riigis.

Venemaa on teadlik oma vastutusest kaasmaalaste elude eest ja reserveerib endale õiguse võtta inimesed oma kaitse alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles