Prantsusmaa võib tühistada sõjalaevade müügi Venemaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse lahinglaeva Mistral BPC tekk.
Prantsuse lahinglaeva Mistral BPC tekk. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa võib kaaluda kahe Mistral-klassi dessantlaeva Venemaale müümise tühistamist, juhul kui Kreml jätkab sõjalist sekkumist Ukrainas, rääkis teleintervjuus Prantsusmaa välisminister Laurent Fabius.

Prantsusmaa president François Hollande on varem kinnitanud, et sõjalist koostööd Venemaaga ei kavatseta peatada.

Välisministrilt küsiti, kas 1,4 miljardi euro suurune leping Moskvaga kavatsetakse lõpule viia, isegi kui pinged Venemaa ja Lääne vahel eskaleeruvad. Esimene Mistral antakse praeguse kava järgi Venemaale üle aasta lõpus.

«Laevade Mistral müügitehingu tühistamise võimalus on osa meetmete nimekirjast, mis kuulub Venemaa-vastaste sanktsioonide kolmandasse seeriasse,» vastas Fabius, meenutades, et praegu ollakse alles teisel tasandil ning sealt edasi liigutakse juhul, kui Venemaa käitumine seda nõuab.

«Prantsusmaa võib kaaluda võimalust tühistada laevade müük. Aga ta ei kavatse sel juhul tegutseda üksi. Prantsusmaa palub muu hulgas Suurbritanniat viia läbi mõõtmetelt samasugune tegevus Vene oligarhide varadega Londonis,» rääkis Fabius, rõhutades, et sanktsioonides peavad osalema kõik.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles