EL ja Ukraina allkirjastasid assotsiatsioonileppe poliitilise osa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arseni Jatsenjuk täna Brüsselis.
Arseni Jatsenjuk täna Brüsselis. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit ja Ukraina allkirjastasid täna Brüsselis assotsiatsioonileppe poliitilise osa.


«EL-i ja Ukraina assotsiatsioonileppe poliitilise osa allkirjastamine sümboliseerib meie suhete tähtsust ja tahet nendega edasi minna,» ütles EL-i president Hermann Van Rompuy Twitteri vahendusel.

Ukraina poolt andis allkirja peaministri kohusetäitja Arseni Jatsenjuk.

Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso ütles neljapäeval, et soovib EL-i riigijuhtide kahepäevasel tippkohtumisel keskenduda peale Venemaale sanktsioonide kehtestamise ka Ukraina ajutise valitsuse toetamisele.

Ukraina kriis sai alguse novembris, kui toonane president Viktor Janukovõtš loobus Euroopa Liiduga assotsiatsioonilepet sõlmimast, mis vallandas valitsusvastased meeleavaldused.

Ukraina uus valitsus astus ametisse pärast Janukovõtši tagandamist 22. veebruaril ja tema pagemist Venemaale.

Moskva ei tunnusta Ukraina uusi võime ja annekteeris Janukovõtši tagandamise järel kolme nädalaga Krimmi poolsaare. Valdav osa rahvusvahelisest kogukonnast pole seda tunnustanud ning Euroopa Liit ja USA on kehtestanud Vene ja Ukraina separatistlikele ametiisikutele finants- ja reisisanktsioonid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles