Malaisia minister lükkas ümber väite MH370 piloodi kõnest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud reisilennukit otsiv Uus-Meremaa lennuk P-3 Orion India ookeani kohal.
Kadunud reisilennukit otsiv Uus-Meremaa lennuk P-3 Orion India ookeani kohal. Foto: SCANPIX

8. märtsil teel Pekingisse kadunuks jäänud Malaysia Airlinesi reisilennuki piloot ei püüdnud vahetult enne lennuki salapärast kadumist helistada, kinnitasid Malaisia transpordiminister.

«Nii palju kui mina tean, siis ei,» ütles Malaisia transpordiminister Hishammuddin Hussein täna Kuala Lumpuris toimunud pressikonverentsil vastuseks küsimusele, kas lennuki pardalt tehti enne selle radariekraanilt kadumist kõnesid.

Anonüümseks jääda soovinud uurimisallikas ütles varem kohalikule väljaandele New Straits Times, et abipiloot Fariq Abdul Hamid püüdis vahetult enne lennuki kadumist helistada. Allikas ei täpsustanud, kellele piloot väidetavalt helistada püüdis, kuid kinnitas, et kõne katkes järsku.

Husseini sõnul ei soovi ta aga uurimist kuidagi mõjutada. «Ma ei taha segada uurimist, mida viivad praegu läbi mitte üksnes Malaisia politsei, vaid ka FBI, MI6, Hiina luure ja teised luureagentuurid,» ütles minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles