Saksa valitsuse kärpeplaanid rõhuvad madalapalgalisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protest eelarvekärbete vastu Saksamaal
Protest eelarvekärbete vastu Saksamaal Foto: SCANPIX

Saksa majandusteadlased hoiatavad rikaste ja vaeste vahelise lõhe suurenemise eest.

Saksa Majandusuuringute Instituudi majandusteadlased ja sotsioloogid uurisid erinevate rahvastikugruppide viimase aastakümne sissetulekute arengut ning järeldasid, et varanduslik kihistumine aina suureneb, kirjutab Süddeutsche Zeitung.

«Ühelt poolt suureneb nende inimeste arv, kes elavad luksuses, aga teisalt kasvab ka nende hulk, kes madalamate sissetulekutega toime peavad tulema või lausa vaesuses kannatavad,» kirjeldavad teadlased.

Teadlaste arvates suureneb antud tendents valitsuse 80 miljardi euro suuruse kärpeplaanide tõttu veelgi. Majandusteadlane Jan Goebel peab valitsuse kärpeid ebaproportsionaalseks, nõustudes ametiühingutega, kes neid samuti sotsiaalselt ebavõrdseks nimetasid.

Teadlased hoiatasid, et sissetulekute vaheline lõhe võib linnades teravate probleemideni viia, kuna just seal on vaeste inimeste arv järsult kasvanud.

Linnasotsioloogi Hartmut Häußermanni sõnul viib see pessimismi ja taandarenguni. Eriti saatuslikuks võib see osutuda laste ja noorte jaoks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles