Nigeeria: Boko Haram plaanib pealinnas terrorirünnakuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria pealinnas Abujas toimuvad jätkuvalt aktsioonid, mille eesmärgiks on survestada valitsust röövitud tüdrukui otsima.
Nigeeria pealinnas Abujas toimuvad jätkuvalt aktsioonid, mille eesmärgiks on survestada valitsust röövitud tüdrukui otsima. Foto: SCANPIX

Rühmituse Boko Haram islamistid plaanivad korraldada terrorirünnakuid pealinnas Abujas, teatas Nigeeria valitsus eile.
 

Informatsiooniministeeriumi ametniku Mike Omeri sõnul on nendeni jõudnud andmed, et islamistid kavatsevad pealinna rahvarohketes kohtades õhkida kütuseveokeid. Ta ei täpsustanud, kuidas kavatsetakse rünnakuid ära hoida.

Omeri teavitas ühtlasi 10 islamisti tapmisest Borno osariigis.

Kristlaste enamusega Nigeerias šariaati kehtestada tahtev ärmusislamistide terrorirühmitus tapab pidevalt tsiviilisikuid ning röövib neid ja hoiab suuri piirkondi riigi põhjaosas oma hirmuvalitsuse all.

Boko Harami võitlejad röövisid 14. aprillil Chiboki linnast 276 tüdrukut, kellest 219 on tänini kadunud. Nigeeria armee pingutustest ja rahvusvahelisest abist hoolimata pole laste vabastamisel tehtud pea mingisuguseid edusamme. Asjatundjate hinnangul on siiani kadunud 219 tüdrukut jagatud väiksemate võitlusrühmade vahel ja tõenäoliselt viidud Nigeeriast välja. Mõned nädalad hiljem röövisid nad Nigeeria kirdeosas veel kümneid noori naisi.

Abujas toimuvad jätkuvalt meeleavaldused, millega püütakse hoida kadunud tüdrukute juhtumit avalikkuse tähelepanu all ning survestada valitsust neid otsima.

Boko Haram, mis tähendab hausa keeles «Lääne haridus on kurjast», on Nigeeria valdavalt moslemitega asustatud põhjaosas terrorirünnakuid ja inimrööve korraldanud alates 2009. aastast, kuid viimasel ajal on need muutunud eriti vägivaldseks ja ohvriterohkeks. Nad on rünnanud nii kõrvalisi külasid, kirikuid ja koole kui ka sõjaväebaase. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles