USAs kütab kirgi suutmatus viia läbi immigratsioonireformi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vagunite kastusele roninud mehhiklased loodavad pääseda nii Ameerika Ühendriikidesse.
Vagunite kastusele roninud mehhiklased loodavad pääseda nii Ameerika Ühendriikidesse. Foto: SCANPIX

Ühendriikides kütab kirgi aasta aega kestnud püüdlused viia läbi immigratsioonireformi seoses 11 miljoni registreerimata sisserändaja ning USA-Mehhiko piirikriisiga.

Vabariiklastest opositsiooni väitel on president Barack Obama administratsioon nö lekkiva USA-Mehhiko piiri sulgemisel läbi kukkunud, samas kui demokraadid süüdistavad vabariiklasi aasta tagasi Senatis vastuvõetud immigratsioonireformi eelnõu tõkestamises.

Reformieelnõu näeb ette USA-Mehhiko piiri osalist militariseerimist ning piirivalve karmistamist, samuti oskustöölise viisa kvootide suurendamist.

Esindajatekojas enamuses olevad vabariiklased pole eelnõud heaks kiitnud, kuna reformikava, mille järgi legaliseeritakse miljoneid immigrante, ei pruugi meeldida nende peamiselt konservatiividest valijaskonnale.

Mehhiko piiril on kasvanud USA-sse salaja üle piiri toodavate alaealiste hulk.

Alates oktoobrist on piiriületamisel kinnipeetud 52 000 alla 17-aastast last, kaks korda rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. See arv võib kasvada aasta lõpuks 90 000-ni, teatas üks vabariiklasest seadusandja. Kaks kolmandikku lapssisserändajatest on pärit Hondurasest, Guatemalast ning El Salvadorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles