Alžeeria reisilennuki rusud leiti Malist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Algerielennuk.
Air Algerielennuk. Foto: SCANPIX

Eile kadunuks jäänud Alžeeria reisilennuk, 116 inimesega pardal, kukkus alla Malis ja selle rusud on leitud, teatasid ametiisikud.

Burkina Faso armeeallika sõnul leiti lennuki söestunud vrakk kohalike elanike kaasabil Mali Gossi piirkonnas 50 kilomeetri kaugusel kahe riigi piirist. Mali riigitelevisiooni sõnul leidis rusud Burkina Faso helikopter.

Burkina Faso kindrali Gilbert Diendere'i kohaselt andis Mali neile loa piiriülesteks otsinguteks. Lennuki leidmist kinnitas ka Alžeeria transpordiminister.

Alžeeria võimude andmetel oli riikliku lennufirma Air Algerie lennuki pardal 116 inimest, nende seas 51 Prantsuse ning 26 Burkina Faso kodanikku, samuti Alžeeria, Kanada, Ukraina, Luksemburgi ning Liibanoni kodanikke, teatasid ametnikud. Lennuki kuueliikmeline meeskond koosnes Hispaania kodanikest.

Lennundusallikate kohaselt oli tegemist Hispaania ettevõttelt Swiftair renditud McDonnell Douglas MD-83 tüüpi reisilennukiga.

Prantsuse president François Hollande ütles televisioonis, et lennuk kukkus arvatavasti alla. Lennukit aitasid otsida ka Prantsuse hävitajad ja ÜRO rahuvalvajad.

Prantsuse välisminister Laurent Fabius ei välistanud neljapäeva õhtul ühtegi võimalikku lennuki kadumise põhjust. Ta kordas varasemat teavet, et piloot juhtis lennuki halbade ilmaolude tõttu esialgsest kursist kõrvale.

Lennuk oli teel Burkina Faso pealinnast Ouagadougoust Alžeeria pealinna Alžiiri. Masin kadus tihedas vihmasajus radarite vaateväljalt Põhja-Mali kohal vähem kui tund pärast õhkutõusu.

«Side kaotati 50 minutit pärast lennuki Ouagadougoust startimist,» teatas Alžeeria lennukompanii Air Algerie pressiteenistus.

«Lennuk kadus [Malis asuva] Gao kohal 500 kilomeetri kaugusel Alžeeria piirist. Ohvrite seas on mitmeid välismaalasi,» ütles Alžeeria peaminister Abdelmalek Sellal raadiointervjuus.

«Lennuk ei olnud kaugel Alžeeria piirist, kui sel paluti kurssi muuta seoses kehva nähtavusega ning riskiga põrgata kokku teise lennukiga Alžeeria-Bamako marsruudil,» teatasid lennundusallikad. Kontakt kaotati pärast korralduste andmist.

Põhja-Malis haarasid 2012. aastal mitmeks kuuks võimu moslemitest pühasõdalaste rühmitused. Hoolimata Prantsuse vägede jõupingutustest on julgeolekuolukord piirkonnas jätkuvalt ebastabiilne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles