Saksa välisministri sõnul pole poliitilist lahendust Ukrainas näha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank-Walter Steinmeier.
Frank-Walter Steinmeier. Foto: SCANPIX

Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier tõdes pühapäeval, et olukord Ukrainas on keeruline ja poliitilist lahendust pole silmapiiril näha.

Välisminister rõhutas, et kõige tähtsam on vältida Venemaa ja Ukraina sõjaväe otsest konflikti.

«Kõik pooled peavad olema väga ettevaatlikud, et niigi keeruline olukord ei muutuks otseseks vastasseisuks Ukraina ja Venemaa sõjajõudude vahel. Seda peab vältima iga hinna eest,» manitses Steinmeier enne läbirääkimiste algust.

Venemaa ja Ukraina välisminister kohtusid pühapäeval Berliinis oma Saksa ja Prantsuse kolleegiga, et leida võimalusi pingete maandamiseks Ida-Ukrainas.

Steinmeier ütles varem ajalehele Bild, et ta loodab, et kõnelused Vene välisministri Sergei Lavrovi ja tema Ukraina kolleegi Pavlo Klimkiniga aitavad teha lõpu vaenutegevusele Ida-Ukrainas ning võimaldavad sinna saata hädavajalikku humanitaarabi.

Prantsuse presidendi kantselei aga märkis, et pühapäevane kohtumine, millel osaleb ka välisminister Laurent Fabius, võib olla esimeseks sammuks Venemaa ja Ukraina riigipea silmast-silma kõnelustele.

Ukraina president Petro Porošenko pidas laupäeval telefonivestluse ka Saksa kantsleri Angela Merkeli ja USA asepresidendi Joe Bideniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles