Pühasõdalased hõivasid viimase Süüria sõjaväebaasi Raqa osariigis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi värbamisplakat.
Islamiriigi värbamisplakat. Foto: SCANPIX

Sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) pühasõdalased vallutasid Tabqa sõjaväelennuvälja, viimase Süüria valitsusvägede käes olnud baasi Raqa provintsis, teatasid pühapäeval riigimeedia ja Londonis baseeruv vabaühendus.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmeil käivad lennuvälja lähistel veel lahingud, kuid rajatis ise on Islamiriigi võitlejate kontrolli all. Keskuse andmeil lebavad kõikjal kümned Süüria sõdurite surnukehad.

Inimõiguslaste informatsiooni kohaselt sai pühapäevastes relvakokkupõrgetes surma 170 valitsusvägede sõdurit, kellest paljudel raiusid islamistid pea maha.

Süüria riigitelevisioon teatas sõjaväeallikatele viidates lennuvälja evakueerimisest.

«Raskete lahingute järel Tabqa lennuvälja kaitsmisel grupeerusid meie relvajõud pärast lennuvälja evakueerimist ümber,» teatas televisioon, lisades, et väed korraldavad täppisrünnakuid piirkonnas viibivate terrorirühmituste vastu, põhjustades neile raskeid kaotusi.

Viimastel andmetel on kuus päeva kestnud lahingutes lennuvälja pärast surma saanud rohkem kui 500 inimest, kelle seas 346 pühasõdalast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles