Holland avalikustab järgmisel nädalal MH17 uurimistulemuste raporti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed separatistid möödunud nädalal Ida-Ukrainas Malaysia Airlines'i lennukirusu peal.
Venemeelsed separatistid möödunud nädalal Ida-Ukrainas Malaysia Airlines'i lennukirusu peal. Foto: SCANPIX

Ukraina kohal alla tulistatud Malaisia reisilennuki juhtumit uurivate Hollandi võimude teatel avaldavad nad esialgsete tulemuste raporti järgmisel teisipäeval. Kõik lennu MH17 pardal olnud 298 inimest said surma.

Hollandi õnnetusjuhtumite uurimise komitee teatas tänases avalduses, et uurimistulemustes esitletakse uurijatele kättesaadavatel allikatel põhinevat faktilist infot. Komitee pressiesindaja Wim van der Weegeni sõnul olid allikateks satelliitpildid, radariandmed ja lennuki musta kasti info. Van der Weegen ütles, et uurijad sõjakeerises Ukrainasse sündmuskohale ei sõitnud, kuid nad on uurinud põhjalikult seal tehtud fotosid.

Raporti autorid kirjutavad, miks nende hinnangul õnnetus juhtus, kuid ei esita süüdistusi. «See uurimine võrdleb ühisosa leidmiseks kõiki neid allikaid,» lisas van der Weegen. «Uurimine on jätkuvalt täies hoos ja täisraport avaldatakse aasta jooksul,» lisas ta.

Malaisia reisilennuk Ida-Ukraina kohal alla 17. juulil, laialt levinud hinnangu kohaselt olid teo taga venemeelsed separatistid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles