Amnesty International: Kreeka peab lõpetama migrantide kohtlemise kurjategijatena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Immigrantide meeleavaldus Ateenas
Immigrantide meeleavaldus Ateenas Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Inimõigusorganisatsioon Amnesty International nõuab Kreekalt asüülitaotlejate kurjategijateks pidamise lõpetamist.

Uues avaldatud raportis tõdeb Amnesty International, et on väga mures üksinda olevate laste pärast, kes viiakse kinnipidamisasutustesse ning nõuab Kreekalt migrantide paremat kohtlemist, vahendab BBC.

Kreeka on üks armastatumaid paiku paljudele Euroopa põgenikele ja migrantidele. Amnesty Internationali Euroopa ja Kesk-Aasia programmi juht Nicola Duckworth ütles, et asüülitaotlejad ja migrandid ei ole kurjategijad ega vääri sellist kohtlemist, mis neile Kreeka ametvõimude poolt osaks saab.

Raportis seisab, et 360 teismelist poissi, kes rändasid üksinda Sudaanist, Iraagist, Afganistanist ja Somaaliast Kreekasse, pandi luku taha, kus neid hoiti 15 tundi päevas.

Vanglas, kus poisse hoiti, valitsevad väga kasinad tingimused ning neile ei antud ei tualettpaberit ega hambapastat. Samuti sõltusid nad heategevusest või pidid teiste vangide heaks töötama, et endale vajalikke tarbeid osta.

Kreeka on lubanud migrantide nii-öelda vastuvõtukeskuste tingimusi parandada ning samuti kiirendada praegust aeglast asüülitaotlemisprotsessi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles