Konservatiivid nõuavad Sloveenialt kogenud naist

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alenka Bratušek
Alenka Bratušek Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi suurim fraktsioon – konservatiivne Euroopa Rahvaerakond (EPP) – teatas täna, et nõuab Sloveenialt, et too esitaks läbikukukutatud Alenka Bratušeki asemele kogenud naiskandidaadi.

«EPP grupp toetab ainult kogemusega naiskandidaati,» teatas nende sakslasest liider Manfred Weber. «Sloveenia valitsuse suvel esitatud nimekirjas oli näiteks eurosaadik Tanja Fajon. Tema täidaks need tingimused suurepäraselt.»

«Euroopa kodanike huvides on tugev Euroopa Komisjon, mis alustaks tööd võimalikult ruttu, mistap me oleme valmis tööks Sloveenia valitsuse ja erakondade ettepanekutega, et vältida teist läbikukkumist,» tsiteeris Weberit EPP pressiteade.

43-aastane Fajon on endine ajakirjanik, kes räägib lisaks emakeelele veel inglise, saksa, prantsuse ja horvaadi keelt ning on saanud magistrikraadi Pariisi ülikoolist. Lisaks Sloveenia oma meediakanalitele on ta töötanud ka CNNile.

Eurosaadik on Fajon 2009. aastast. Ta kuulub sotsiaaldemokraatide fraktsiooni ning sotsid tulid Sloveenias möödunud kuul ka võimule. Nendega on EPP aga praeguses europarlamendis n.ö suures koalitsioonis, kes on üldjoontes toetanud ka vastuolulisemaid üksteise kandidaatidest.

Bratušek seevastu kuulus liberaalide sekka ja kuigi liberaalid pole europarlamendis otseselt suure koalitsiooni vastased, ei ole nad ometi positsioonis, kus saaksid kahe suure toel läbi suruda oma kandidaatidest vastuolulisemaid.

Euroopa Komisjonis energialiidu asepresidendi kohale pakutud Bratušek hääletati europarlamendis maha eile õhtul. Europarlamendi energeetika- ja keskkonnakomisjonidesse kuuluvad saadikud andsid tema vastu 112 ja poolt 13 häält, hääletamata jättis kaks saadikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles