Kommodoor: allveelaevast pääseb vee all välja teatud tingimustel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi mereväe korvett HMS Stockholm võõra veealuse tegevuse kindlakstegemisel.
Rootsi mereväe korvett HMS Stockholm võõra veealuse tegevuse kindlakstegemisel. Foto: SCANPIX

Rootsis Stockholmi saarestikus otsitakse kuuendat päeva tõendeid võõrast veealusest tegevusest, kommodoor Markus Aarnio peab võimalikuks allveelaeva hülgamist ja meeskonna lahkumist.

Soome lahe merepäästepiirkonna kommodoor rääkis YLE hommikusaates «Aamu-TV», et  tegelikkuses on kõik võimalik. «Kui allveelaev jäeti põhja, siis teatud võtete abil pääseb sealt välja ja võimalik on minna kaldale.»

Aarnio rõhutas, et tegemist on siiski üksnes spekulatsiooniga.

Ta pööras tähelepanu tõsiasjale, et Rootsi ei räägi allveelaevajahist, vaid veealuse tegevuse välja selgitamisest. Kui tegemist peakski olema allveelaevaga, siis suudaks see end varjata päris pikka aega.  

«Mingil hetkel peab nii väiksem kui ka veidi suurem allveelaev kerkima pinnale, et võtta akude laadimiseks voolu ja loomulikult hapnikku, et allveelaevas oleks, mida hingata.»  

Aarnio sõnul toimuvad otsingud keerulisel alal, kus sügavused on väga erinevad. «Piirkond on nii suur ja seega läheb aega, enne kui saab kindlalt öelda, et mitte midagi ei ole või siis hoopis leiti midagi.»   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles