Venemaa põlengutes võib süüdistada kliimamuutust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kannatab põlengute all
Venemaa kannatab põlengute all Foto: SCANPIX

Teadlaste sõnul on Venemaal valitsevas ebanormaalses kuumuses ja põuas osalt süüdi kliimamuutused.

Teadlane Jeff Knight peab Venemaa kuumuse põhjustajateks õhku paisatud kasvuhoonegaaside koguse suurenemist. Samuti ennustatakse tulevikuks veelgi ekstreemsemaid temperatuure, vahendab BBC.

«Me peame tulevikus olema valmis sarnasteks tulekahjudeks, kuna suure tõenäosusega selline suvi kordub. Selline tendents ei lõpe enne, kuni kasvuhoonegaaside emissioone vähendatakse. Me võime kaotada veel rohkem metsi,» hoiatas Maailma Looduse Fondi (WWF) Vene osakonna kliima-ja energiaprogrammi juht Aleksei Kokorin.

Kokorini sõnul võib praegu näha, kuidas taoline maailmas levinud haruldane fenomen on lõpuks jõudnud Kesk-Venemaale. Samuti põhjustab globaalne soojenemine järjekordseid probleeme.

«Kui ilm on talvel, kevadel ja suvel soojem, siis fauna muutub. Näiteks pole Venemaal kunagi nii mitmed regioonid malaariast ja entsefaliidist ohustatud. See on soojenevate talvede tõttu, kuna siis sureb üha vähem haigusi levitavaid loomi,» ütles Kokorin.



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles