Biden hoiatas Venemaad seoses Ukrainaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asepresident Joe Biden
USA asepresident Joe Biden Foto: SCANPIX

USA asepresident Joe Biden hoiatas Venemaad seoses Ukrainaga, reageerides teadetele raskerelvastuse ja -tehnika kolonnide liikumisest Ida-Ukraina venemeelsete separatistide tugipunkti Donetski poole.

Lääneriigid on korduvalt avaldanud muret seoses Ukraina väidetega, et Venemaa saadab mässulistele täiendavalt relvastust ja varustust. Moskva eitab seotust vaenutegevusega.

Biden rääkis telefoni teel Ukraina presidendi Petro Porošenkoga ning mõlemad rõhutasid, et Venemaa jaoks on hädavajalik pidada kinni septembris Valgevene pealinnas Minskis allkirjastatud relvarahukokkuleppega võetud kohustustest.

«Asepresident märkis, et kui Venemaa jätkab Minski kokkuleppe tingimuste tahtlikku rikkumist, siis see läheb Venemaale kallimaks maksma,» ütles Valge Maja avalduses.

«Asepresident kannustas sõlmima kiiresti koalitsioonikokkulepe, mis võimaldaks Ukraina valitsusel jätkata reformide vastuvõtmise ja elluviimise protsessi ning täita teisi lubadusi, mis anti ukraina rahvale 26. oktoobri parlamendivalimistel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles