Venemaa ei anna Janukovõtšit ja tema perekonda Kiievile välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Janukovõtš
Viktor Janukovõtš Foto: SCANPIX

Venemaa ei anna Kiievi poolt tagaotsitavat endist Ukraina presidenti Viktor Janukovõtšit ning tema perekonda Ukrainale välja, teatas julgeolekuallikas täna.

«Tõenäosus, et isa ja poeg Janukovõtš ning teised endised kõrgemad Ukraina ametnikud antakse uutele Kiievi võimudele üle, on nullilähedane. Nende väljasaatmiseks pole mingit juriidilist alust,» väitis allikas. Samuti pole rahvusvaheline politseiorganisatsioon Interpol pannud Ukraina liidreid oma tagaotsitavate nimekirja, lisas ta.

«Ainult Interpoli vahistamismäärus oleks piisavaks seaduslikuks aluseks oma koduriigis tagaotsitavat kinni pidada. Sellist määrust ei ole,» lisas julgeolekuametnik. «Interpol võib pidada Ukraina poliitikute ning nende perekonnaliikmete protsessimist poliitiliselt motiveerituks.»

Tänavu veebruaris lahkus Ukrainast Kiievi rahutuste järel hulk kõrgeid riigiametnikke. Nende hulka kuulusid ka Janukovõtš, ekspeaminister Mõkola Azarov, peaprokurör Viktor Pšonka ja endine siseminister Vitali Zahhartšenko. Nimetatud isikute vastu on algatatud ka kriminaaluurimised.

Venemaa aitas Janukovõtšil riigist põgeneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles