Briti ekspeaminister Gordon Brown lahkub suurest poliitikast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Britain's former Prime Minister Gordon Brown speaks at a campaign event in favour of the union in Clydebank, Scotland, in this September 16, 2014 file photo.   To match Special Report SCOTLAND-INDEPENDENCE/JOURNEY    REUTERS/Dylan Martinez/Files  (BRITAIN - Tags: POLITICS)
Britain's former Prime Minister Gordon Brown speaks at a campaign event in favour of the union in Clydebank, Scotland, in this September 16, 2014 file photo. To match Special Report SCOTLAND-INDEPENDENCE/JOURNEY REUTERS/Dylan Martinez/Files (BRITAIN - Tags: POLITICS) Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS

Briti eskpeaminister Gordon Brown, kes ootas kannatlikult valitsusjuhi ametikohta, et siis kolm aastat hiljem leida end kõrvale tõrjutuna, teatas esmaspäeval otsusest eelseisvatel üldvalimistel enam mitte kandideerida.

2010. aastal maha hääletatud 63-aastane Brown naasis poliitilisele areenile sel aastal, et aidata Šotimaa Suurbritanniast lahkulöömise vastastel võita ajaloolist rahvahääletust.

Ta kinnitas esmaspäeval, et ei kavatse järgmise aasta maisse kavandatud üldvalimistel enam leiboristide ridades parlamenti kandideerida, olles töötanud saadikuna kolm aastakümmet.

«Ma ei kahtle, et see on õige samm,» ütles ta oma valimisringkonnas Šotimaal Kirkcaldys.

Browni sõnul ei naase ta parlamenti, vaid tegutseb ÜRO eriesindajana globaalse hariduse küsimustes. Selles ametis on ta olnud alates 2012. aastast.

Teda jäädakse mäletama kui üht Briti lühimaajalist peaministrit - ainult kolm valitsusjuhti on alates 1900. aastast olnud temast lühema aja ametis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles